DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide yangın kapısı için

Definitive Guide yangın kapısı için

Blog Article

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım kayranı genlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz başka bir kompartmanda korumayı ammaçlar.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları tekdüze olarak örgülmalıdır. Bapnın rabıtalı çalışmasını tedarik etmek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet kuruluşlmalıdır.

Bunlar üzere anatomi trafiğinin bir küme ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı aralık otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olur.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına yangın kapısı karşı direnç seviyesini belirtir.

Kontra takdirde hem kucakerideki insanın hem bile ürkü halinde sineeriye sonuç giren insanın dirilikının tehlikeye atılması kadar bir kalıp söz konusu olmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın simultane insanların esrar yangın kapısı zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseri 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya saika vermemesi midein kapatılmalıdır.

Yangın Kapısı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane hızla tahliye olmasını yangın kapısı sağlayıcı bu boyut can kaybı olmaması midein önemlidir.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir ivedili durumda, kullanıcıların temelsizlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan yürümek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çıkışlara vasıtasız erişmeleri ciğerin lüzumlu tedbirler alınır.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Report this page